Řekové slaví Vánoce (Koncerty, hudba)


So 8.12.2007, 19:00 Přidat do kalendáře
Kino K3 Bohumín
zdarma


Komponovaný večer o Vánocích a jižních vánočních zvycích. Návštěvníci v pořadu najdou něco povídání o řeckých vánočních zvycích v podání Georgise Čolase, vystoupení folklorního tanečního souboru „Lycea Řekyň v ČR“ a chybět nebude ani program skupiny „NISOS“ s tradiční řeckou hudbou.

Sobota 8. prosince, 19 hod., kino. Cena 60 Kč



O LYCEU ŘEKYŇ V ČESKÉ REPUBLICE

Lyceum Řekyň je známé v celém helénském světě svým nesmírným přínosem pro udržení a šíření řeckého kulturního dědictví již od roku 1911, kdy bylo založeno v Athénách. Lyceum Řekyň je stále přítomné všude, kde existuje helénismus, a to nejen tím, že přináší atmosféru Řecka do každého, byť vzdáleného koutu světa, ale i tím, že hraje prvořadou úlohu v šíření řeckých tradic.

Taneční soubor Lycea Řekyň v České republice je reprezentantem tradičního tanečního umění uchovávaného v diaspoře Řeků na území České republiky. Vznikl v roce 2001 s podporou nadačního fondu Hellenika a tvoří jej osm desítek tanečníků ve věku od 4 do 30 let, pocházejících z mnoha českých měst a obcí. V repertoáru souboru jsou tance z národopisných regionů celého Řecka, kterým odpovídá i krojové vybavení. Tanečnici připravují svá vystoupení na reprodukovanou hudbu, nebo je při vystoupeních doprovází na klarinet Nikos Kuluris a na buben Tomáš Rossi. Lyceum Řekyň spolupracuje i s řeckými hudebními soubory, zejména s hudebním souborem Prométheus z Brna.

Bližší informace:

K3 Bohumín

Informace:

Všeobecné obchodní podmínky [pdf]

Zpět


Newsletter

Partneři



Kulturní měsíčník   Kudyznudy.cz - tipy na výlet   Město Bohumín   Bospor Bohumín