Kabaret "Hrdobci" (Kultura)


Pá 5.4.2024, 19:00 Přidat do kalendáře
kinosál
Cena: 190 Kč


pá 5.4. / 19 hod. / kinosál / 190 Kč

KABARET: Do Bohumína míří kabaret... na pódiu vystoupí šansoniérka, mistryně v pole dance i akrobacii na kruhu, kouzelník, stand-up komik, mistr slam poetry či moderátor s povídkami inspirovanými Šimkem a Grossmanem či Kaiserem a Lábusem... To si nemůžete nechat ujít.

Lucie Rybníkářová a Martin Pančocha - absolventka Janáčkovy konzervatoře v Ostravě, herečka a úžasná zpěvačka, specializující se na šansóny. Ve svém repertoáru má ty největší hity od Hany Hegerové, Edith Piaf nebo Zuzany Navarové. Martin Pančocha je klavírní mistr a korepetitor. V minulosti pravidelně doprovázel show Třech Tygrů v Divadle Mír.

Karel Pomahač - kouzelník a stand-up komik, jehož specialitou je mikromagie.

Anatol Svahilec - mistr ČR ve slam poetry za rok 2014 a první Čech, který reprezentoval naši republiku v tomto specifickém stylu básnického přednesu na mistrovství Evropy. Se svou tvorbou rovněž vystupoval v Kanadě, Ghaně, Vietnamu, Mexiku, Polsku nebo na pražské Letné, kde slamoval pro téměř 250 tis diváků.

Alena Schaffartziková a Nikola Vítečková - osminásobné mistryně České republiky, mistryně Evropy a dvojnásobné mistryně světa v pole dance doubles. V roce 2023 holky přesídlily na disciplínu aerial hoop čili akrobacii na kruhu ve dvojici, ve které se staly rovněž mistryněmi světa.

Kuba Horák - principál tvůrčí skupiny Hrdobci a její jediný člen. Kabarety provází a říká zde své povídky inspirované tvorbou Šimka a Grossmanna či Kaisera a Lábuse, avšak v moderním Hrdobčím kabátě.

...

Tvůrčí skupina Hrdobci byla založena v roce 2014 a o rok později, konkrétně 25.4.2015, proběhlo první živé kabaretní vystoupení v prostorách Staré Arény Ostrava. Naše tvorba byla a je inspirovaná konceptem starých klasických pořadů jako byly Návštěvní dny Šimka a Grossmanna nebo Možná přijde i kouzelník pánů Kaisera a Lábuse. První kabaret se setkal s velice pozitivním ohlasem a o rok později už jsme přesídlili, z kapacitních důvodů, do větších prostor, tentokráte klubu Parník, který se nám podařil vždy několik měsíců dopředu vyprodávat. Na kabaretu se vždy střídají účinkující z různých kulturních oborů od stand-up, zpěvu, tance, akrobacie nebo hry na hudební nástroje, zkrátka tak, aby měl večer spád a divák se ani na chvíli nenudil. Na naše pětileté výročí, v roce 2020, jsme přesídlili do DK Akord, který se nám rovněž podařilo vyprodat, když na nás přišlo prozatím rekordních 408 diváků, a kterého se zúčastnila např. ostravská rodačka Terezie Kovalová nebo písničkáři Voxel a Michal Horák. V Akordu jsme zůstali po dobu dvou let a přivítali např. komika Lukáše Pavláska nebo předního českého bubeníka a ostravského rodáka Dalibora Mráze. V současnosti probíhají kabaretní večery v prostorách Rock'n'Roll Clubu Garage, který se nám opět podařilo v listopadu loňského roku vyprodat a díky kterému jsme se vrátili do typického kabaretního prostředí. Na našich večerech dáváme příležitost především umělcům z Moravskoslezského kraje, což bylo vždy našim cílem, protože si myslíme, že v Ostravě je spousta velice talentovaných umělců, o kterých se bohužel neví tak, jak by se mělo.



Informace:

Všeobecné obchodní podmínky [pdf]


Zpět


Newsletter

Partneři



Kulturní měsíčník   Kudyznudy.cz - tipy na výlet   Město Bohumín   Bospor Bohumín