PRONÁJEM: Divadelní přehlídka Poupě (Divadlo)


So 6.4.2024, 8:00 Přidat do kalendáře
kinosál
zdarma


so 6.4. / 8 - 22  hod. / kinosál / vstupné dobrovolné

DIVADELNÍ PŘEHLÍDKA: Veřejnosti přístupná divadelní přehlídka amatérských herců a studentů v rámci hned tří soutěží. Divadla poezie Wolkerův Prostějov, Studentská divadla Mladá scéna a Dospělí hrají dětem Popelka Rakovník.

Chcete-li zhlédnout jakékoliv divadlo, doporučujeme přijít alespoň s 15 minutovým předstihem. Jedná se o přehlídku, časy jsou orientační a dle potřeby mohou být na místě upravovány.

Program

13:00 - 13:10 zahájení přehlídky, představení lektorů
13:10 - 13:40 Krůty a krocani (ZUŠ Třinec): óBludy
14:00 - 15:15 Soubor nenalezen (ZUŠ Bohuslava Martinů): Corpus Et Anime
15:45 - 16:15 Řeřavé ředkvičky a Páni Patizóni (ZUŠ Třinec): Zrnko času
17:20 - 17:50 Mami? (ZUŠ Frýdlant): ...gray...
18:10 - 19:00 Kukuč: Tučňáci na arše (rodinné divadlo Ulricha Huba)
19:45 - 21:15 Divoši + Poděsíci: Little sister
21:30 - 22:00 Duo Lávy: Hudební degustace (nejen) francouzských (nejen) šansonů
22:00 - 22:30 vyhodnocení divadel, předání cen

Krůty a krocani (ZUŠ Třinec): óBludy: Loutkářská inscenace v podání souboru Krůty a krocani zpracovává literární předlohu Alfonco Casala Bludy v hlavě. Divadlo pracuje s užitím masek.

Soubor nenalezen (ZUŠ Bohuslava Martinů): Corpus Et Anime: Činoherní inscenace. Tragédie o lásce, duši a nemoci z pera mladého autora a člena souboru Tonyho Kubeczky. Vyměnili byste svou duši za zdraví? Nebo za zdraví někoho jiného?

Řeřavé ředkvičky a Páni Patizóni (ZUŠ Třinec): Zrnko času: Zrnko času je autorská inscenace, která vznikala v letošním roce. Nemáme Čas, nic nestíháme ...těch požadavků a úkolů. Pořád v jednom kole. Každý den je stejný. Hlavně vše splnit, odevzdat, neodmlouvat a pomáhat. Stačí nazout boty a běžet závod s Časem. Jenže co můj osobní život? Na ten už nezbývá ani zrnko Času. Čas...Čas...kdyby se s tím dalo pohnout. Vše by se změnilo. Opravdu?

Mami? (ZUŠ Frýdlant): ...gray... : Činoherní inscenace. "gray" - Krása. Mládí. Moc. Mělkost lidské společnosti. To vše zobrazují střípky příběhu neobvyklého života Doriana Graye

Kukuč: Tučňáci na arše (rodinné divadlo Ulricha Huba): Rodinné muzikálové divadlo. Pozor, blíží se potopa! A ne ledajaká. Potopa biblických rozměrů, potopa světa. Pro zvířata všeho druhu se otevírá záchrana v podobě Noemovy archy. Ale bude to řešení i pro tři nerozlučné kamarády tučňáky, když smí nastoupit od každého druhu pouze dva? Zveme Vás na rodinné divadlo plné milých, vtipných situací, písniček. Divadlo, které zároveň s lehkostí a nadhledem klade základní otázky víry a vztahu k Bohu.

Divoši + Poděsíci: Little sister: Činoherní inscenace. „Sestřičko moje malá, Tebe někdo krutě zmanipuloval“ Hra Radmily Adamové odkazuje k reality show. Co je to manipulace, proč se k ní necháme zlákat, kde a zda vůbec je místo pro opravdové city. Jaká je moc diváků, kteří chtějí show? Hra o vlivu médií, komerce, peněz, o deformaci toho, co v nás bylo a mohlo být lidského.

Duo Lávy: Hudební degustace (nejen) francouzských (nejen) šansonů: Živá hudba a zpěv – Vojtěch Kuchař, Daniela Walová

Informace:

Všeobecné obchodní podmínky [pdf]


Zpět


Newsletter

Partneři



Kulturní měsíčník   Kudyznudy.cz - tipy na výlet   Město Bohumín   Bospor Bohumín